Varför behöver du en bra reseförsäkring?

Om olyckan är framme när du är på resa: vet du vart du ska vända dig och vem som tar kostnaden för eventuell läkarvård eller ersatta ägodelar i händelse av till exempel stöld? De flesta av oss önskar sig en semester som är fri från störningar, men om det inte blir så är det viktigt att ha sett till att noga försäkra sig så att du i alla fall ska kunna minimera de värsta skadeverkningarna.

Olyckor och läkarvård

I Sverige är vi normalt sett vana vid att ett läkarbesök kostar förhållandevis lite eller till och med är gratis. Så är det inte på många andra ställen i världen utan det är viktigt att du ser till att vara försäkrad om du skulle skada dig eller bli sjuk. Du vill dels vara säker på att faktiskt få adekvat vård när du behöver den och inte tvingas vända i dörren på sjukhuset, men du vill också vara säker på att inte behöva komma hem med en skuld på hundratusentals kronor till ett utländskt sjukhus.

Stölder och förlorad egendom

Concept of summer travelling with old suitcase and accessories. Blur beach on background

På resa kan det mesta hända: du kan bli rånad, ditt bagage kan försvinna i hanteringen på flygplatsen eller du kan bli bestulen på ditt hotellrum. Ofta är det så att många personliga detaljer som semesterfotografier och minnen är svåra eller omöjliga att ersätta, men det minsta du kan begära är i alla fall att få ersättning för det ekonomiska värde som finns i till exempel en kamera eller en resväska. På så sätt kan du få råd med en ny semester där du kan skapa nya minnen, istället för att ur egen ficka betala för att ersätta det som försvunnit.

Rättshjälp

Alla länder är inte heller lika rättssäkra som Sverige. Har du riktig olycka och till exempel blir inblandad i en trafikolycka eller anklagas för ett brott kan även kostnader för advokater och annan rättshjälp snabbt skena iväg och landa på astronomiska summor. Med en bra reseförsäkring får du täckning för allt detta, samt ofta för eventuella skadestånd beroende på vad som hänt och hur pass vållande du kan anses ha varit.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock