Så jämför du reseförsäkringar

När du är ute och reser så är en bra reseförsäkring A och O om du skulle drabbas av tråkigheter. Vid bokning av resa eller t.ex charterresa, så har man möjlighet att köpa till reseförsäkring utöver biljettpriset. En reseförsäkring är dock ibland överflödig om du har en tät hemförsäkring som täcker alla behov. Denna bör du inte slarva med. I ditt kreditkort kan det också ingå en försäkring som kan vara värd att kolla upp. Har man t.ex betalat över 50-75% av resan med Visa eller Mastercard, så ingår en reseförsäkring på köpet. Därför gäller det att kolla med sin bank vad som gäller innan man köper ytterligare en försäkring.

Se över din hemförsäkring först

Har du tecknat en hemförsäkring så ingår också vanligtvis en reseförsäkring som gäller under 45 dagar. Detta räcker gott och väl om du bara ska åka på en normal semesterresa. Om du emellertid ska stanna längre eller resa till ett land som kräver ytterligare skydd i någon mån, så kan det vara bra att köpa till en reseförsäkring som är mer ingående, eller välja ett tillägg till resan. Tänk på att om du ska förlänga skyddet, så måste detta göras innan avresa. Om du redan är utomlands och kommer på att försäkringen inte längre gäller, så kan det vara oerhört svårt att fixa problemet utomlands.

Saker att köpa till som inte ingår i en hemförsäkring är:

  • Avbeställningsskydd
  • Ombokningsskydd
  • Ersättningsresa vid sjukdom
  • Ersättning vid bagagestöld

Att hitta din ultimata reseförsäkring

När du ska välja reseförsäkring, måste du vara noggrann när du jämför. Tanken är att hitta det bästa skyddet till bästa pris, och för att göra det så måste du leka detektiv. Olika försäkringsbolag kan skilja sig åt avsevärt. Du kanske vill ha en lägre självrisk, ersättningar från flera håll eller få en ersättningsresa hem vid svårare sjukdom. Detta kan du hitta i en kompletterande och mer förstärkt hemförsäkring men har du ännu högre krav, så måste du köpa till en reseförsäkring. Tänk på att studier utomlands inte innefattar en vanlig hemförsäkring, men har du exempelvis egenanställning och vill resa och kombinera jobb under några veckor, så är hemförsäkringen viktig.

Jämför reseförsäkringar

Det finns flera hemsidor som jämför olika reseförsäkringar och där du tryggt, i lugn och ro kan sätta dig ned och jämföra. Vid bokning av resa är det lätt att man blir påprackad olika tillägg och försäkringar som inte alltid är nödvändiga och som passar just dig. Se över dina behov och ditt resmål och tänk igenom vilka skydd som är oumbärliga och vilka du kan avstå ifrån. Ska du resa till ett ovanligt eller rent av farligt land, där t.ex många sjukdomar härjar, så är det naturligtvis ett måste att ha en heltäckande reseförsäkring beträffande sjukvård, olyckor och hemtransport.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock