Om olyckan är framme

Nu för tiden reser vi allt oftare. Vi åker inte bara på den en årliga chartersemestern, de senaste åren har det blivit allt vanligare med fler typer av resor, till exempel weekendresor, kryssningar och golfresor. Tyvärr kan det ibland gå snett när man är på resande fot, incidenter som man inte räknat med kan inträffa. Man kan bland annat bli sjuk, skadad eller tappa bort sina värdesaker. Det är alltid svårare att ta sig igenom svårigheter när man inte är hemma, det vill säga när man är i ett främmande land.

När oväntade händelser sker

Med rätt förberedelser kan du hantera katastrofen om något oväntat sker på resan. En av de värsta sakerna som kan ske när man är utomlands är att man tappar bort sitt pass. Förutom anmälan hos polisen bör man komma i kontakt med den svenska ambassaden, som ofta är till stor hjälp när något oväntat äger rum på resan och särskilt när det gäller pass. Man brukar få ett provisoriskt pass som man kan resa hem med. När man är ute och reser är det viktigt att ha med sig det europeiska sjukförsäkringskortet, det ger möjlighet till sjukvård om om man skadar sig eller blir sjuk och befinner sig i ett EU/EES-land. Givetvis ska man undersöka vad som täcks av hemförsäkringen.

När man missar flyget

Vem som helst kan missa sitt flyg. När man minst anar det inträffar det händelser som kan göra att man kommer försent till flygplatsen. När något sånt inträffar måste man agera snabbt, man bör först komma i kontakt med flygbolaget, där man möjligtvis får hjälp. Något annat som är väldigt vanligt när man är ute och reser är att bagaget kommer bort. Man bör alltid komma ihåg i förväg att behålla bagagetaggen som man får vid incheckningen, då är det enklare att få tillbaka sitt bagage. Om man är förberedd på ett rätt sätt och agerar snabbt kan man oftast lösa allt oväntat som sker när man är på resande fot. Det viktigaste av allt är att bevara sitt lugn!

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock