Reseförsäkring – så ska du tänka

Ska du ut och resa tillsammans med familjen eller är det kanske med vänner som du ska ut på nya äventyr? Att upptäcka världen är väldigt kul, men kom ihåg att det är lika viktigt att vara försäkrad utomlands som hemma i Sverige.

Idag finns det flera sätt som du kan skydda dig själv när du är ute och reser. För kortare, vanliga resor räcker det oftast utmärkt med din villaförsäkring eller din vanliga hemförsäkring. Fördelen med att ha en villaförsäkring är att du får ett komplett skydd för både tomt och bostad, samtidigt som samtliga familjemedlemmar är försäkrade på resan.

Viktiga saker att tänka på vid reseförsäkring

  • Se till att du alltid har en reseförsäkring när du ska ut och resa. Det kan vara din villaförsäkring eller en specifik reseförsäkring för ändamålet.
  • Kom ihåg att ditt vanliga reseskydd inte täcker om du ska vara borta mer än 45 dagar. Det gäller även för dig som ska utföra riskfyllda aktiviteter och upplevelser.
  • Har du en pågående skada eller sjukdom är det bäst att kontakta försäkringsbolaget innan. På så sätt har de möjlighet att göra en förhandsbedömning.
  • Ska du resa inom EU ska du alltid beställa EU-kortet från Försäkringskassan innan du beger dig av. Detta gäller även för barn.

Reseförsäkringar

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock