Så kan reseförsäkringen hjälpa dig

Planerar du en resa tillsammans med familjen eller ska du kanske ut på en arbetsresa? Då är det en god idé att använda sig av en reseförsäkring. Många flygbolag erbjuder reseförsäkring som ett tillval när du bokar, men dessa kan vara kostsamma och det finns andra sätt som du kan försäkra dig, utan att tömma halva plånboken.

En reseförsäkring är en försäkring som ser till att du är skyddad om något skulle gå fel. Kanske har du under en längre tid använd dig av savr för att spara i fonder på ett helt nytt sätt, tagit ut en del av sparpengarna till resan, och blivit av med väskan där du hade pengarna i. Då kan t.ex. en reseförsäkring hjälpa dig. Att resa utan en försäkring är precis lika tokigt som att försöka hoppa utan fallskärm. Du vet aldrig vad som kan hända dig när du befinner dig utomlands.

Fördelar med en reseförsäkring

Alla försäkringsbolag ser olika ut och därför kan innehållet i en reseförsäkring variera väldigt kraftigt. Idag kan du hos vissa kreditkortsbolag också få med en reseförsäkring om du bokar resan med ditt kredit- eller bankomatkort. Du kan även ha en reseförsäkring i din redan befintliga hemförsäkring. Innan du väljer att lägga till en reseförsäkring via flygbolaget bör du alltså säkerställa vad du redan har eller inte har.

Så vad är det då som en reseförsäkring kan täcka? Återigen vill vi påpeka att innehållet kan se mycket olika ut och att du därför måste extrakolla vad som gäller för just dig.

  • Du kan få ersättning för försenat bagage
  • Ersättning vid stöld eller t.ex. väskryck
  • Ersättning om du är sjuk mer än halva resans tid
  • Kostnader för vård om du är mer om en olycka eller får akut sjukdom
  • Överfallsskydd
  • Rättsskydd om du skulle hamna i en domstolstvist
  • Ansvarsskydd om du skulle råka bli skadeståndsskyldig på resan
  • Hjälp och ersättning för transport hem till Sverige om du skulle vara med om en svår olycka/skada

Försäkringen kräver bevisning

Det går inte bara att säga att ditt plan har blivit försenat och hoppas på att försäkringen ska täcka upp för detta. Du behöver ha bevis på att det faktiskt har skett. Det bästa är alltså om du ser till att spara alla kvitton på inköp som du gör, men även se till att få skriftliga intyg av läkare, transportföretag eller vad det nu är som du har använt dig av.

Innan du ska ut och resa är det mycket viktigt att du läser igenom de försäkringsvillkor som gäller. På så sätt vet du inte bara vad dina rättigheter och skyldigheter är, utan du kan även se om försäkringen faktiskt är lämplig för just dig och ditt ändamål.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock