Försäkringar för dig som reser med djur

När olyckan väl är framme är det skönt att ha försäkring. Det kan minska din kostnad med flera tusenlappar. De flesta har redan försäkring i hemmet, på jobbet och när de reser. Något som många dock inte tänker på är att det är bra att ha försäkring på sina husdjur.

Djur kan precis som människor skada sig när som helst. De kan råka trampa snett och få ett klobrott eller skada sig vid lek med ett annat djur. Beroende på hur allvarlig skadan är kan det kosta dig flera tusen kronor. Äger du en katt och har en kattförsäkring kan ditt försäkringsbolag täcka upp mycket av den oförutsedda kostnaden.

Resa bort utan dina husdjur

Brukar du även resa med dina djur brukar deras vanliga försäkring täcka vid olyckor. Det är dock alltid bra att dubbelkolla så att din djurförsäkring gäller utomlands. Detta kan variera från försäkringsbolag till försäkringsbolag. De flesta gäller inom hela Europa men det behöver inte vara så för alla. Skulle du resa bort och någon passar hunden är det också skönt att ha försäkring ifall något händer. För att nyttja försäkringen behöver veterinären endast försäkringsnumret och djurets pass.

Läs på om olika försäkringsbolag innan

När du väljer försäkring till ditt husdjur är det bra att jämföra försäkringsbolag med varandra. Det brukar också finnas olika paket som exempelvis liten, mellan och stor. I dessa paket finns det alltid ett tak på hur högt försäkringen täcker. Har du en skadebenägen hund eller katt kan det vara bra att välja den högsta försäkringen. Då betalar du mer i månaden men det kan vara en trygghet när olyckan väl sker.

Reseförsäkringar

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock