Vad bör ingå i en reseförsäkring?

Syftet med att teckna en reseförsäkring är att man ska kunna vara lugn under semestern, för att man vet att man har täckning ekonomiskt om det värsta skulle hända. Men för att man ska kunna vara lugn måste man vara säker på att allt det man förväntar sig ingår i försäkringen. Nedan listas de saker som bör ingå i en bra reseförsäkring.

Till att börja med ska försäkringen självklart täcka de kostnader som uppstår vid eventuell akut sjukdom, eller vid en olycka. I detta bör även akut tandvård finnas medräknat. Det man också ska kontrollera är dock att sjuktransport till hemlandet ersätts, om man inte kan återvända till hemlandet på det sätt som var planerat. Alla familjemedlemmar måste vara inräknade i detta, eftersom det annars kan bli problem om till exempel ett barn i familjen blir sjukt. Man bör också se till att försäkringen ger kostnadsersättning om resan skulle bli inställd, försenad eller avbruten.girl-571808_960_720

Reseförsäkringen ska också ersätta kostnader för resegods, om det incheckade bagaget skulle komma bort, skadas eller försenas. Det kan vara särskilt viktigt om man reser med små barn, och har en barnvagn som incheckat bagage. Om barnvagnen blir försenad vill man ju gärna ha ersättning för de obekväma dagar man gick utan barnvagn, och om den kommer bort helt kostar det åtskilliga tusenlappar att ersätta den med en ny. Då är det skönt att veta att kostnaden för en ny barnvagn täcks av försäkringen. När ni har fått er ersättning, och ska leta efter en ny barnvagn, kan ni gå in på Bigbaby.se. Där finns ett brett sortiment av barnvagnar från märket Bugaboo, som klarar alla strapatser och utmaningar som kan dyka upp under en resa.

Det är dock inte bara en själv som kan drabbas av olyckor i utlandet – man kan också vara orsaken till att olyckor drabbar andra. I en bra reseförsäkring ska det därför också finnas ett ansvarsskydd, om man skulle orsaka skador genom vårdslöshet eller oaktsamhet. Skulle det gå så illa att man råkar i en laglig tvist ska det i reseförsäkringen också finnas ett så kallat reserättsskydd, som täcker advokatkostnaden och andra kostnader som uppstår i samband med tvisten.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock