Varför är reseförsäkringar viktigt?

När det kommer till reseförsäkringar i Sverige är detta något som de allra flesta har genom sin hemförsäkring. Innan man åker någonstans bör man dock kolla över vad försäkringen faktiskt täcker, samt om en förlängd reseförsäkring behöver tecknas. Detta är synnerligen viktigt om barn ska följa med på resan. Därför kommer denna artikel gå igenom ett par viktiga tips när det kommer till reseförsäkringar, med stort fokus på barn.

Jämför olika försäkringar

Det första som bör göras innan man tecknar en försäkring är att jämföra olika försäkringar på nätet. Vid köp av barnförsäkringen är det exempelvis viktigt att gå in på Barnförsäkringsguiden.se för att se de olika försäkringsalternativen. I sin tur kan man då också få en bild av vad de olika försäkringarna täcker och vad de kostar. Vanligtvis kostar en försäkring en årsavgift, men det går också att betala en försäkring genom en månadsavgift.

Att jämföra försäkringar är också viktigt innan man ska ut och resa, speciellt med barn. Det är extra viktigt om man ska resa till mer ovanliga länder, varpå reseförsäkringen kanske inte gäller. Vilka länder som en försäkring gäller i beror helt och hållet på de länder som Utrikesdepartementet inte avråder att åka ifrån.

Vad ska försäkringen täcka?

Att resa med barn kan redan från början vara ganska jobbigt. Barn blir nämligen rastlösa väldigt lätt, vilket i sin tur gör att risken att något händer dem ökar. Genom att barn blir rastlösa vill de gärna klättra i ett träd eller kanske till och med vandra iväg någonstans. På grund av detta måste man köpa en ordentlig olycksfallsförsäkring för barnet som en del av reseförsäkringen. Inom EU gäller det blåa kortet, men så fort man reser utanför EU måste reseförsäkringen täcka dessa typer av kostnader.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock