Hur man kan förebygga olyckor på resan

Bara för att man har tecknat reseförsäkring, betyder inte det per automatik att man kommer klara sig undan olyckor. Tjuven vet inte om att man är försäkrad och bryr sig troligtvis inte heller. Däremot är det inte dumt med några tips inför och under resan, som kan förebygga eventuella olyckor. En vanlig orsak till problem på resan, är den ekonomiska biten. Dels kan resor finansieras på olika vis, till exempel genom sparade pengar, banklån eller kanske ett mobillån. Oavsett hur, är det bra att ha en buffert med pengar, så att man har en nödlösning om man skulle hamna i knipa.

Ett sätt att förebygga, är att göra upp en ungefärlig plan på hur mycket pengar man vill spendera varje dag och försöka hålla det. Att bli bestulen är lätt hänt utomlands och det kan därför vara en god ide att dela upp sina pengar och kort på olika ställen, både på kroppen och i väskan. På så sätt riskerar man inte att bli bestulen på allt samtidigt. Samma gäller givetvis för passet och andra värdehandlingar.

Vill man ta till ytterligare åtgärder för att skydda sig och ha de mest ultimata grejorna på resan finns det hemsidor som säljer alla möjliga prylar. Det finns allt ifrån stöldsäkra väskor, till nyckelringar där man kan scanna in sina kontaktuppgifter och få tillbaka det man tappat bort. När det kommer till nödsituationer kan en likadan nyckelring men med ett annat syfte, innehålla information om ens hälsa och kontaktuppgifter till närstående. Den är givetvis för tillfällen då en allvarlig och kanske till och med livshotande situationer uppstått. 1177 har gjort en checklista över tips som är bra att dra nytta av innan man ska ge sig ut och resa. Bland annat skriver de om att man bör skriva ner viktiga telefonnummer som hur man får tag på sjukvård med mera, i landet man besöker. Att skriva upp akuta larmkoder är också bra. Dessutom är det smart att namnge ett par kontakter ICE, vilket står för in case of emergency. Då vet vårdpersonal vilka de ska kontakta. Dock får man inte avskräckas från resor, eftersom det sätter guldkant på vardagen.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock