Reseförsäkringen och andra viktiga saker att ta med på resan

Om du ska ut och resa finns det vissa saker som du måste packa ner för en lyckad tur, vare sig du åker på charter eller reser jorden runt. Här kommer packtipsen för en lyckad semester.

Det viktigaste

Det är härligt att få planera en resa, få boka biljetterna och drömma sig iväg. På sätt och vis kan man säga att en resa har tre delar: förberedelser, själva resan och sedan minnena. För att verkligen få bra minnen från din resa, finns det vissa saker som du måste packa ner: plånbok, pass, pengar och reseförsäkring. Om du ska resa inom EU ska du också ta med ditt EU-kort, vilket ger dig gratis sjukvård om du skulle bli sjuk i ett annat EU-land. Det är en av flera fördelar som vi som EU-medborgare har. Men även inom EU ska du ta med din reseförsäkring. Om du ska utanför EU, som till USA, är det viktigt att du verkligen kollar vad din reseförsäkring täcker. Särskilt om du ska vara ute på resande fot under en längre tid. Det finns mycket som du kan spara in på inför en resan, men aldrig på din reseförsäkring. Det kan stå dig mycket dyrt. Tänk också på att det kan uppstå oförutsedda situationer som coronaviruset och att du kan bli strandad utomlands en tid. Om du ska vara i ett annat land under en längre tid kan det rent av vara klokt att ta reda på lite om försäkringssystemet i det land som du ska besöka. Better safe than sorry. Om du tar någon medicin eller är sjuk på något sätt, är det viktigt att ta med allt som du behöver för att må bra – oavsett om det handlat om allergi, ledproblem eller IBS. Och om du har problem med lederna då kan du vända dig till Artros.org som kan hjälpa dig på olika sätt, för att du ska kunna leva ett mer aktivt och roligt vardagsliv.

Mobilen

Förutom det allra viktigaste, pass, plånbok, medicin, pengar och reseförsäkring finns det många saker som är bra att ta med på resan. Alla tar självklart med sin mobiltelefon på resan, samt tillhörande laddningssladd. Men ett tips är faktiskt att ta med en extra laddare, ifall din laddare skulle gå sönder eller börja glappa. Det är mer sannolikt att en sladd börjar bli glapp när den ligger nedknölad i en fullknökad handväska, ryggsäck eller bagageväska, än hemma i vardagen. Det är också smart att ta med en powerbank. Det är tråkigt att vara ute i naturen eller på stranden en dag på Grand Canaria och att mobilen laddas ur. Genom att ta med en powerbank kan du vara säker på att alltid kunna använda den. Kolla också upp i förväg vilket slags kontaktuttag som landet har. Om du ska göra en jorden runt resa är en adapter ett måste.

Leave a Reply

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

clock